sudah ketentuanNya ~



hal yang paling aku takutkan telah pon berlaku .. musnah sudah semuanya .. Ya ALLAH, tabahkanlah hati hambamu ini .. kuatkanlah aku untuk menerima suratan yang sudah tertulis untukku, sesungguhnya aku redha dengan apa yang terjadi .. Ya ALLAH, kesedihan selama seminggu lebih yang ku hadapi ini telah pon mendapat kata putusnya .. sudah puas ku menangis selama seminggu nie bila memikirkannye dan hari nie semuanya sudah tertulis bahawa kami tiada jodoh .. sakit sangat kerana pintu hati ini sudah terbuka  dan akhirnye telah di tutup kembali .. Ya ALLAH, hapuskanlah kesedihan dan gantikanlah dengan kebahagiaan untukku Ya ALLAH .. bantulah hambamu untuk menukarkan kasih dan sayang dari seorang kekasih kepada seorang sahabat .. bantulah hambamu ini Ya ALLAH ..


ingin sekali fyra bahagia macam kawan2 fyra .. bahagia bersama pasangannye tapi entah laa .. belum masa untuk fyra merasai perasaan tersebut dan fyra percaya satu hari nanti akan ade sinar kebahagiaan untuk fyra bersama dengan seorang yang bernama LELAKI .. amin ..


p/s : terima kasih awak .. terima kasih bahagiakan saya walaupon sekejap .. walaupon awak menafikan, saya tahu saya ade wat salah kat awak .. saya mintak maaf awak  .. saya terima semuanya walaupon sukar .. memang saya ngaku susah untuk saya terima semua ini dengan mudah tapi saya percaya satu hari nanti, saya pasti akan menerima dengan hati yang ikhlas .. saya hanya mengharapkan yang terbaik dalam hidup awak .. jaga kesihatan awak dan jaga diri ok .. semoga berjaya dalam pelajaran dan dalam apa jua yang awk ceburi .. doa saya sentiasa mengiringi awak .. terima kasih juga sudi dengar masalah saya .. sudi jadi pakar motivasi yang tak bertauliah untuk saya .. heee .. terima kasih atas segala kemanisan yang awak berikan sepanjang saya bersama awak ..





hadiah ~



hye hye hye.
apa korang semua buat ye... meyhh share sikit dengan fyra. ok, sebelum nie ade entry fyra yang bertajuk JALAN2 WITH MY BFF right? yang diorang belanje wayang and belanje makan uh.. kalau belum bace nanti korang bace laa ye..


ok, setelah sebulan hari jadi fyra berlalu, and pada hari ini iaitu 13 Jun 2013 tibe2 si zikri call fyra and cakap bahawa dia nak datang malam karang. Bila fyra cakap ade ape nak datang?? dia cakap ok lah ade kerja laa itu la ini lah. kurang asam punye orang . ade jew alasan nye. aisshh.


and malam tuh dia datang bersama siapa lagi kalau bukan dengan kekasih hatinye. Macam belangkas diorang nie. Ke mana pergi mesti berdua tapi memang sweet la diorang. dua2 perangai giler2. Memang best kalau lepak dengan diorang, ade jew idea yang nak dibualkan. Tak kering gusi dengan diorang nie. asyik gelak jew. Kiteorang lepak2 kejap and before balek diorang ade bagi something kat fyra , siap berbalut dengan sampul lagi. Bilew fyra bukak bungkusan nye rupenye diorang bagi fyra jam ice watch warne merah. waa, dah ade dua dah jam ice watch laa. satu lagi warne hitam. memang fyra nie pengumpul jam ice watch jew laa lepas nie kan. huhuhu





p/s : thanks korang atas present tersebut. dah laa hari tuh belanje wayang and makan . kali nie dapat jam plak. fyra akan jage pemberian korang tuh ok. tq korang. fyra sayang korang. hehe


hati telah terubat ~



hye sayang semua.
sihat ka? hope semuanya sihat2 selalu .. Fyra jew yang kurang sihat sekarang nie .. Makan pon dah kureng sebab tekak sangat tak ok .. Lagipon sekarang nie memang tengah musim demam so plezz jage kesihatan korang ..


Kini hati fyra telah pon terisi dengan kehadiran seseorang .. Hari nie genap lah dua bulan kami bersama sebagai kekasih kot. hahahaha .. Kiteorg tak pernah declare sebagai caple tapi cukup lah masing-masing tahu kedudukan masing-masing .. Even kami tak caple tapi cukup lah tarikh 08.04.2013 tarikh untuk di ingati ..


Bukan kami tak nak declare tapi biarlah kami macam nie .. Bilew cam nie, dia  dan fyra bebas kawan dengan sesiapa pon, tiada kongkongan antara kami asalkan kami tahu batas pergaulannye .. Bilew macam nie, terasa diri single pon ada. *peace* hahaha ..


Perangai dia??
Dia nie giler sikit, ehh bukan sikit tapi banyak. oppsss terlebih sudah. hehe .. Dia ok jew cuma fyra mula-mula tak paham gak dengan sesetengah perangai dia tapi sedikit demi sedikit dia bercerita pasal diri dia itu ini dan buatkan fyra paham akan perangainye serta cube untuk understanding dia (walaupon kadang2 memang susah nak paham dia) hehe


Kami kenal tiga tahun lepas and beberapa bulan lepas kenal kami terus lost contact and baru tahun nie dia muncul balik .. Kirenye dua tahun lebih dia menghilangkan diri .. Masa kami kawan balik tuh, fyra tak tahu lah bagaimana perasaan sebagai kawan boleh bertukar .. Mase tuh fyra pendam lagi perasaan tuh sebab dia anggap fyra 'just a friend' .. So dari situ fyra dah fikir yang fyra nak buang sedikit demi sedikit perasaan tuh and lastly 8.4 tuh dia luahkan so tak jadi fyra nak buang perasaan tuh. hahaha .. Terperanjat gak tau bilew dia luahkan apa yang terbuku di hatinya tuh tapi Alhamdulillah kerana Allah masih berikan fyra kesempatan  untuk bahagia bersama seorang insan yang bernama 'LELAKI' ..


Bercerita pasal jumpe plak. hmm memang masing2 susah nak berjumpa, busy masing2 tuh  mengalahkan perdana menteri lah katakan, lagi2 si dia tuh haa . hihihihi .. Kami dah plan beberapa kali nak jumpe tapi tertangguh d sebabkan beberapa faktor .. Dan akhirnye kami berjumpa pada 25 Mac 2013 .. Kire date yang pertama lah. hehehe .. Ade plak tuh dia bawak pergi Zoo Johor ..  Jumpe kawan dia lah , ape lagi kalau bukan orang utan. hahaha .. Awak awak dah macam tak ade tempat lain jew awak nak bawak saya kan tapi tak ape lah, sweet gak bawak pergi zoo .. hohoho


Terima kasih awak sudi keluar dengan saya walaupon mase tuh ayah awak dah masuk hospital untuk pembedahan yang akan dijalankan pada esoknye dan mase tuh  hanya doa yang mampu saya berikan untuk ayah awak ..

p/s :terima kasih sebab menerima diri saya yang banyak kekurangannye .. Inshaa Allah saya akan cube yang terbaik untuk hubungan ini  :)



dia yang pernah hadir ~



hye .. Jam dah pukul 4.30 pagi tapi mata still tak ley nak lelap .. Bila dah macam nie, mule la bermacam-macam berlegar di kepala .. Lagi2 tentang kenangan lalu .. Satu demi satu ku ingat dan ku singkap, sama ada pahit ataupun manis , itu tetap akan menjadi kenangan .. Kenangan yang belum tentu bisa dilupakan walaupun kite sedang berbahagia di samping orang lain.




Iskandar ataupun Ari Iskandar ? satu nama yang sukar untuk dilupakan .. Makin ingin dilupakan, makin kerap diri nye berlegar di ingatan ..Seorang yang agak sempoi dan bersahaja dalam banyak perkara,
dia yang ku kenali pandai berbicara, pandai bermain kata-kata  tapi agak pemalu dengan perempuan,
orangnye boleh tahan , hensem, putih tapi tak tahu lah kenapa diri ini jugak yang menjadi pilihan hatinya.


Hari nie genap 6 bulan kami tidak bersama sebagai kekasih tetapi hanya sebagai kawan.
sedih ?? yup memang sedih .. Dia yang mengajar ku supaya menjadi diri sendiri bila bersama dia .. Dia terima kekurangan yang ada dalam diriku ini .. Kini tiada lagi di sisi ..


Perkenalan melalui laman sesawang yang mulanya sebagai kawan telah menerbitkan perasaan terhadapnya
korang mesti pernah dengar lagu 'sayang' kan .. Lagu tuh agak bersahaja, takde lah jiwang mana
tapi entah kenapa , bilew dengar lagu tuh hati ini menjadi sayu dan sedih selepas perpisahan kami, kadang-kadang sampai fyra tutup lagu tuh. huhu .. Teruk kan fyra punye perangai ..


video


Lagu ini ditujukan untuk dia suatu ketika dahulu kerana dikala dia di Sabah lagu ini lah yang menjadi teman setia ku yang saban hari menunggu dirinya .. Sakitnye hati menanggung rindu , hanya ALLAH sahaja yang tahu .. Dia yang berkerja sebagai APMM telah ditugaskan untuk pergi ke Sabah selama sebulan tanpa sikit pon mengirimkan khabar berita.


and


Dia juga pernah berikan fyra lagu dibawah nie yang bertajuk 'hanya aku' dan penyanyinye hyper act .. Dia menyuruh fyra dengar serta hayati lirik lagunye .. Katanya, lagu nie khas untuk fyra ..


video

 Lagu nie ada maksud yang cukup mendalam .. Mengalir juga air mata dikala mendengar lagu nie ..


Putus ??

 

Mengapa kami putus? hmm no komen (jawapan artis) hehe .. Bagiku antara kami tiada jodoh.
mungkin kami akan mendapat pasangan yang lebih baek suatu hari nanti .. Inshaa allah .. Dia mintak putus secara baik and fyra terima semua tuh dengan cara baik .. Menangis memang confom lah kan, 
yela, fyra nie perempuan kan, hati macam tisu .. Memang fyra masih boleh tersenyum dengan orang sekeliling tapi hati fyra tiada siapa yang tahu melainkan empunya badan sahaja yang mengerti ..


Sebulan lepas kami putus dia ada mesej dan bertanya khabar kepadaku, dia tanye sama ada fyra dah ade pengganti dia ke belum and jawapanku, fyra masih lagi hidup membujang .. Fyra tanye dia pula sama ada dia da ade awek ke belum and dia cakap belum lagi and belum bersedia .. Alasan yang dia bagi sebab tak pandai and tak mampu nak jage awek, Lagipon dia jugak akan berangkat ke Paris tidak lame lagi atas tuntutan kerjanya .. Mybe sebab alasan tuh dia lepaskan fyra .. Fyra redha dan terima ketentuan yang sudah tertulis untuk fyra .. Fyra tak pernah salahkan dia dengan pengakhiran cinta kami, mungkin kami selesa dengan gelaran 'SAHABAT' ..


Sekarang nie pon sebulan sekali dia akan contact fyra .. Dia call pon sesuke hati jew nak call pukul berapa
kadang-kadang pukul 2 pagi pon dia call, nasib lah fyra tak tido lagi mase tuh .. Ade beberapa kali tuh dia call and fyra malas nak angkat, esoknye fyra tanye dia ade ape call and jawapan yang dia bagi adalah 'Ari rindu Fy lah'.. alooohaaii mengade2 nye dia tuh kan ..  Tapi tuh la jawapan yang dia bagi tiap kali fyra mesej and dia call, ikhlas atau tak ucapan tuh hanya dia jew yang tahu kan ..


Entah kenapa, dalam banyak2 ex fyra, hanya dia yang fyra bole kawan balik .. Ex fyra sebelum dia fyra tak pernah contact balik .. Bagi fyra sekali dia dah buang fyra say goodbye jew la kan .. Tapi bilew Ari mintak untuk berkawan, fyra terus setuju tanpa banyak berfikir .. Maybe sebab dia lain dari yang lain :)


 p/s : tipu lah kalau fy cakap fy dah lupekan Ari.
tak semudah itu untuk lupekan awak.
pape pon, fy akan doakan kebahagiaan untuk Ari, untuk kerjaya Ari
and segala2 yang berkenaan dengan Ari lah.
lepas nie kalau dah ade awek, terus kahwin , tak yah nak caple2 lagi ok. hehe
kebahagiaan Ari makne nye kebahagiaan utk fy jugak . ^_*
 terima kasih Ari Iskandar ^_^